Historiikki & Nostalgiaa

Tarja Jykylän ura alkoi 16-vuotiaana, kun hän levytti cover -version Kisun käännöshitistä ”Tunteet” (Feelings). Pitkään hän levytti vain toisten artistien tunnetuiksi tekemiä kappaleita eri kokoelmalevyille, mutta vuonna 1984 Jori Sivonen otti Jykylän suojatikseen. Ensimmäinen single oli käännöskappale ”Kädestä päivää” (Amore amore), mutta suositummaksi osoittautui toinen single ”Natalia”, jonka Tarja esitti myös Hittimittari-ohjelmassa. Tällöin elettiin slaavilaispainotteisen iskelmän kulta-aikaa.

Vuonna 1985 ilmestyi Sivosen tuottama discoiskelmä-albumi Tarja Jykylä. Tarja on siitä asti elättänyt itsensä viihdealalla koko elämänsä ajan toimien juontajana eri tilaisuuksissa, tuote-esittelijänä, tanssiorkesterin solistina sekä stand up koomikkona.

Tarja Jykylä lauloi joskus -70 luvulla sellaisella nimellä kuin Marica, hän teki tuolloin cover versioita sen ajan hittibiiseistä, Matin ja Tepon levytehtaalle M&T Tuotannolle. Hän keikkaili Matin ja Tepon kanssa kesä 1978.

Tarja Jykylän nostalgiaa vuodelta 1985 ”Natalia”.

Tyyne & Martta

Hulvaton parivaljakko Tyyne & Martta viihdyttivät suomalaisia menestyksekkäästi vuoteen 2013 saakka. Tyyne & Martan laulujen tekstit ovat kaikki Tarja Jykylän käsialaa ja hän on itse käsi-kirjoittanut myös heidän live-esiintymiset. He keikkailivat ahkerasti niin Suomessa kuin myös ulkomailla. Tyyne & Martta levyt ovat myyneet Platinaa & Kultaa! Tyyne & Martta levyjä myy poptori pisteet kautta suomen maan.

Tarja on myös lahjakas biisien sanoittaja ja hän on kirjoittanut laulutekstejä muillekkin artisteille joista muun muassa Kaija Pohjola levytti biisin ”Hei mies!” joka on hieman rohkeampi ja humoristinen sanoitukseltaan.

Kuuntele poptorin julkaisema promootiopätkä!

Katso Tyynen & Martan hulvaton keittokoulu

Ailainkerin kokoelmalevy ilmestyi!

Tarjalla on myös tuore huumorihahmo Ailainkeri, joka keikoillaan vetää standuppia ja pyörittää bingoa. Aila Inkeri on varsin räiskyvä persoona jonka show taatusti saa arkihuolet häviämään hetkeksi ja hymyn nousemaan paatuneimmankin tosikon huulille. Juonnot ja laulut ovat bingon lisäksi tärkeä osa Ailainkerin keikkoja.

TV-ohjelmat

ailainkerinkokoelmalevy

90 – luvun lopulla TV 1:lle tehty SIK SAK ompeluopetus ohjelmasarja ,7 jaksoa, jonka käsikirjoituksesta vastasi Tarja Jykylä. Tarja toteutti ohjelman yhdessä Anna-Maija Mustaniemen kanssa, Tuottajana Tamperelainen silloinen Pro Tuotanto. Katsojia oli noin 600 000 / jakso.

Juonnot & Käsikirjoitukset

[one_half]Tarja käsikirjoitti ja juonsi 2000 luvun alussa Mauno Kuusiston kauneimmat laulut – konserttikiertueen. He kiersivät ahkeraan Suomen suurimmat konserttisalit, joissa laulajina oli 5 tenoria, mm. Jyrki Anttila, Raimo Sirkiä, Pentti Hietanen, Seppo Ruohonen . Konsertteja pidettiin muun muassa Sibelius talolla ja Tampere talolla.

50-luvun Tanssilavaromantiikkaa ohjelmapaketti

Viking Linelle Tarja toteutti useina vuosina nostalgiaa täynnä olevaa ohjelmapakettia, eli 50 luvun musaa, eri teemoilla, Toivo Kärki, Laila Kinnunen, Reino Helismaa jne.

Tarja Jykylä & haitaristi Kari Lindqvist

Seniori laulukilpailut

Tarja oli toteuttamassa ja juontamassa Seniori-laulukilpailuja 4 vuotta. Tällöin hän juonsi myös kaikki TV 2:ssa lähetetyt finaalit, juontoparina olivat mm. Heikki Hietamies.

Tarja Jykylä & haitaristi Kari Lindqvist
Tarja Jykylä & haitaristi Kari Lindqvist

Televisiomuotinäytös

Tampereella alkoi toimia oma TV Tampere joskus -90 luvun lopulla, sinne Tarja toteutti hänen ideoimansa Televisiomuotinäytöksen. Jotain uutta ja erilaista!!. Näytöksessä oli mukana useat Tamperelaiset pukine ja jalkineliikkeet ja näytös pidettiin studiossa, jossa se kuvattiin ja ajettiin sitten TV:stä ulos.

10-vuotta häämessujen juontoja

Tarja on juontanut Tampereen Häämessuja (näyttelyhallissa) 10 viimeistä vuotta ja äskettäin hän lähti mukaan myös Morsiuspukunäytöksen toteutukseen.

Tarja on tehnyt elämänsä aikana paljon erilaisia muotinäytöksiä, mutta kun häneltä kysyttiin, että olisiko jotain uutta ideaa näytökseen, joka on aina ollut perinteinen ns. normaali ”kävelevä” näytös, niin Tarja ehdotti että jospa otetaan tanssi mukaan.
Yhdessä sitten Paolo Venturan kanssa Tarja toteutti Tanssivan Häämuotinäytöksen, jossa tanssivina malleina toimivat Tampereen Tanssiurheiluseura Step tanssijoineen. Näytös onnistui upeasti, katsojat ja näytökseen osallistuvat kauppiaat olivat todella tyytyväisiä. Uutena näytöksessä olivat myös omat ”sisääntulot” koruille ja kukille. Näytöksestä tuli oikeastaan show, koska upealla musiikilla ja tanssilla oli niin suuri osuus näytöksessä. Turhat välijuonnot oli jätetty pois ja tilaa annettiin ihanille puvuille ja upeille askelille.

Katso youtube video näytöksestä napsauttamalla kuvaa ole hyvä!

Tarjan monen vuoden yhteistyö Apu-kerhon kanssa 2000 luvulla.

Tällöin he tekivät paljon reissuja, Islantiin, Kreikkaan, Karibialle, Vietnamiin, Tunisiaan, Lyypekkiin, Tonavalle, Po-joelle, Venetsiaan jne. Tarja Jykylä viihdytti matkaemäntänä ja viihdyttäjänä: yhteislauluja, bingoa, kilpailuja , tansseja jne.

Seura- lehden lukijamatkat

Kuuba 2012, mukana oli mm. Tyyne ja Martta, Ari Klem, Donata Pennanen ja Eero Nokela.Seura- lehden matka tehtiin 2013 Thaimaahan, mukana olivat tuolloin Tyyne ja Martta, Tangokuningas Jukka Hallikainen, Jumppari Inari Ennevaara ja Seurasta Raija Vesala

Seura-matka Dominikaaniseen Tasavaltaan Puerto Plataan tehtiin 2014 tammikuussa ja mukana Tarja Jykylä, Jukka Hallikainen, Inari Ennevaara ja Raija Vesala